Adatvédelmi tájékoztató

Tájékoztatásunk a http://www.pedagogusexpo.hu/ honlappal és a honlapon hirdetett szolgáltatásaink nyújtásával kapcsolatos tevékenységekre terjed ki.

  1. Az adatkezelő

Neve: Örökös Stúdió Bt.

Székhely: 2073 Tök, Arany J u. 12.

Adatkezelő képviselője: Budainé Balatoni Katalin – ügyvezető

Elektronikus elérhetőség: pedagogusexpo@gmail.com

Adatkezelő honlapjának címe: https://www.pedagogusexpo.hu/

Cégjegyzékszám: 13-06-042129

Adószám: 21089989-2-13

  1. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

  1. A személyes adatok tervezett kezelésének célja, jogalapja, időtartama

KAPCSOLATFELVÉTEL– hozzájárulás alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont)

Hozzájárulását visszavonhatja egy üzenettel, amelyet a pedagogusexpo@gmail.com e-mail címre várunk, ebben az esetben haladéktalanul törölni fogjuk az Önről kezelt személyes adatot, kivéve, ha más célból is kezeljük azt.

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Ha felhív minket telefonon telefonszám, név Kapcsolatfelvételi lehetőség telefonon vagy elektronikus úton, részletes egyéni tájékoztatás nyújtása, az expoval kapcsolatos érdeklődések megválaszolása Hozzájárulása visszavonásáig,
a telefonkészülék híváslistája 2 naponta automatikusan törlődik,
a levelezőrendszerünket évente átnézzük és töröljük azokat a leveleket, amelyek csak egyszeri érdeklődésről szóltak.
Ha e-mailt ír nekünk név, e-mail cím és minden olyan személyes adat, amelyet az üzenetben elhelyez

Jegyvásárlás – szerződés (GDPR 6. cikk (1) bek. b) pont)

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Egyéni jegyvásárlás jegy.hu-n keresztül lehetséges. megrendelés azonosítószáma, név, számlázási cím, EV esetén adószám, cím, email cím, telefonszám, vásárlás adatai Online jegyvásárlás biztosítása, szerződés teljesítéséhez feltétlenül szükséges adatok elkérése Számviteli bizonylatokhoz hasonlóan 1+ 8 év
Csoportos jegyvásárlás számlázási név, számlázási cím, szállítási név, szállítási cím, email cím, telefonszám, vásárlás adatai

Az Egyéni jegyvásárlás gombra kattintva átirányítjuk a jegy.hu felületére, az ő oldalukon keresztül tudja megvásárolni a jegyet. A vonatkozó adatvédelmi tájékoztató itt olvasható: https://www.jegy.hu/articles/655/adatkezelesi-tajekoztato

SZÁMLÁZÁSI KÖTELEZETTSÉGÜNK TELJESÍTÉSE – jogi kötelezettség – (GDPR 6. cikk (1) bek. c) pont, előíró jogszabály: 2017. évi CL. törvény 78. § (3) bekezdés: iratmegőrzési idő; 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja: számla kötelező elemei).

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Számla kiállítása számlázási név és számlázási cím, egyéni vállalkozó esetén adószám Számla kiállítása. A kiállítás évében és további 8 évig őrizzük meg a számlákat és a bankszámlakivonatokat.
Átutalással történő fizetés bankszámlatulajdonos neve és bankszámlaszáma, e-mail címe Számviteli bizonylatok megőrzése

JOGOS ÉRDEKEN ALAPULÓ ADATKEZELÉSÜNK GDPR 6. cikk (1) bek. f) pont)

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Jogi személy partnerek, beszállítók természetes személy képviselőinek és kapcsolattartóinak elérhetőségi adatai a természetes személy neve, munkahelyi címe, telefonszáma, e-mail címe, foglalkozása Szakmai és üzleti kapcsolattartás azon partnereinkkel, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot Üzleti vagy szakmai kapcsolat fennállásáig, tiltakozásig
Fényképfelvételek és videók készítése a Pedagógus Expón hang és képmás A Pedagógus Expó népszerűsítése, előadóink bemutatása, a rendezvény hangulatának ábrázolása, a fényképfelvételek közzététele a honlapunkon és a közösségi oldalainkon (Facebook, Youtube) Tiltakozásig, törlési kérelemig, adatkezelő általi törlésig, felülvizsgálat két évente

A rendezvényfotózás önálló adatkezelési tájékoztatóját a regisztrációs pultnál is kihelyeztük. A tiltakozáshoz való jogukat az érintettek e-mailen keresztül tudják gyakorolni: pedagogusexpo@gmail.com A rendezvényen való részvételnek nem feltétele a fényképfelvételeken és a videókon történő szereplés. A résztvevők személyiségi jogait tiszteletben tartják a szervezők és a közreműködő fotósok, videókészítők. Elsősorban a rendezvény hangulatát ábrázoló felvételek készülnek, a résztvevő saját döntése, hogy kíván-e ezeken szerepelni. További részletes írásbeli és szóbeli tájékoztatást a helyszínen nyújtunk.

EGYÉB ADATKEZELÉSEINK – hozzájárulás alapján (GDPR 6. cikk 1. bek. a) pont)

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Közösségi oldalunk követése – Facebook, név, nyilvános profil, hozzászólások Közösségi oldalunk követése, tájékoztatás a tevékenységeinkről, gyors híreink megosztása. Hozzájárulás visszavonása.

Közösségi oldalunkon a saját hozzászólásait, nyilvános megosztásait bármikor törölheti, privát üzeneteit a facebook-messenger-en kérésére törölni fogjuk. Hozzájárulását a közösségi oldalak tekintetében visszavonhatja a ’Mégsem tetszik ez az oldal’/”Unfollow” gombra kattintva. A fényképek nyilvánosságra hozatalára vonatkozó hozzájárulás az igyteddra@gmail.com e-mail címre küldött üzenettel vonható vissza.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

FOGYASZTÓVÉDELMI IGÉNYEK ÉRVÉNYESÍTÉSE – jogi kötelezettség alapján (Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont; a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (7) bekezdés alapján a megőrzési idő 5 év.)

Tevékenység Kezelt személyes adatok Adatkezelés célja Adatkezelés időtartama
Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése név, cím, email cím, telefonszám Fogyasztóvédelmi jogok biztosítása, igények érvényesítése Igény érvényesítése + 5 év

COOKIEK KEZELÉSE

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogatsz meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

Oldalunkon a következő sütiket használjuk (2019. január 21-én készült Cookiebot riport alapján)

Marketing sütik

A marketingsütik nyomon követik a látogatók weboldal-tevékenységét. Használatuk célja az, hogy érdemleges hirdetéseket tegyünk közzé az egyéni felhasználók számára, valamint aktivitásra ösztönözzük őket.

Süti neve Funkciója/feladata Élettartama Igényli-e a süti a Te hozzájárulásodat?
GPS A YouTube videók különböző weboldalakon való felhasználásait vizsgálja. 1 nap

nem

IDE A süti célja, hogy mérje a hirdetések hatékonyságát és célzott hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak. A Google DoubleClick használatával rögzíti a weboldal felhasználóinak tevékenységét, miután a felhasználó megtekintett egy hirdetést. 1 év

nem

NID Google-termékekben, így például a Google Keresésben látható hirdetések testreszabásához. Az ilyen cookie-kat például arra használjuk, hogy megjegyezzük az Ön legutóbbi kereséseit, az egyes hirdetők hirdetéseivel vagy a keresési eredményekkel való korábbi interakcióit, továbbá a hirdetők webhelyein tett látogatásait. Ez segítségünkre van abban, hogy testre szabott hirdetéseket jelenítsünk meg Önnek a Google-on 6 hónap

nem

PREF Regisztrál egy olyan egyedi azonosítót, amelyet a Google használ a statisztikák megőrzéséhez annak érdekében, hogy a látogató hogyan használja a YouTube-videókat különböző webhelyeken. 8 hónap

nem

test_cookie Ellenőrzi, hogy a felhasználó engedélyezte a sütiket a böngészőjében. A Google DoubleClick használja. 1 nap

nem

YSC Egy egyedi azonosítót regisztrál, hogy statisztikákat készítsen a felhasználó által megtekintett YouTube videókról. ideiglenes süti, a böngésző bezárását követően törlődik

nem

yt-remote-connected-devices Tárolja a felhasználó beágyazott YouTube videó lájátszási preferenciáit állandó süti, a weboldal elhagyását követően is az eszközön marad, egy véletlenszerűen generált számot eltárolva különböztetik meg a weboldal egyes látogatóit. Ezek az adatok nem alkalmasak a látogatók személyének azonosítására.

nem

yt-remote-cast-installed Tárolja a felhasználó beágyazott YouTube videó lájátszási preferenciáit ideiglenes süti, a böngésző bezárását követően törlődik

nem

yt-remote-devise-id Tárolja a felhasználó beágyazott YouTube videó lájátszási preferenciáit állandó süti, a weboldal elhagyását követően is az eszközön marad

nem

yt-remote-fast-check-period Tárolja a felhasználó beágyazott YouTube videó lájátszási preferenciáit ideiglenes süti, a böngésző bezárását követően törlődik

nem

yt-remote-session-app Tárolja a felhasználó beágyazott YouTube videó lájátszási preferenciáit ideiglenes süti, a böngésző bezárását követően törlődik

nem

yt-remote-session-name Tárolja a felhasználó beágyazott YouTube videó lájátszási preferenciáit ideiglenes süti, a böngésző bezárását követően törlődik

nem

A saját böngészőjében bármikor ki tudja kapcsolni a sütiket a következő linkek valamelyikén:

  1. Ki ismeri meg a személyes adatokat? Címzettek köre.

Egyes feladataink ellátása érdekében adatfeldolgozókat vagy más adatkezelőket veszünk igénybe.

Jegyrendelés

jegy.hu- InterTicket Kft.1139 Budapest, Váci út 99. jegy@jegy.hu; https://www.jegy.hu/articles/655/adatkezelesi-tajekoztato

Tárhelyszolgáltatás:

3 in 1 Hosting Bt. 2310 Szigetszentmiklós, Szivárvány u. 1. fszt. 1.; https://megacp.com

Hozzáférés a honlap és a webáruház admin felületének teljes tartalmához. Elsődleges feladata a tárolás, ezen kívül más műveletet a személyes adatokon nem végez.

E-mail szolgáltató:

GMAIL – GOOGLE Inc. Google Inc., Mountain View, California, USA

Hozzáférés a levelezőrendszer adataihoz. Önálló adatkezelő. A tároláson kívül más adatkezelési műveletet nem végez. Adatkezelési tájékoztatás elérhető itt: https://policies.google.com/privacy/update?hl=hu

Könyvelés:

Privát Adó Őr Kft.

Budapest, 1024 Képlár u. 11-13.

Tel.: 06309905257 

Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. A számlák rögzítésén és a bevallások elkészítésén kívül nem végez más adatfeldolgozói műveletet. Kezelt adatok köre: természetes személyek számlázási neve és címe, egyéni vállalkozók adószáma, bankszámlakivonatokon és egyenlegértesítőn szereplő személyes adatok (pl. befizető bankszámlaszáma, befizetés összege, bankkártyás fizetés esetén e-mail cím).

Számlázás:

Szamlazz.hu – KBOSS.hu Kft.,

1031 Budapest, Záhony utca 7/C.

Tel: +36-30-35-44-789

E-mail cím: info@szamlazz.hu

Hozzáférés a számlák adataihoz (természetes személy számlázási neve és címe, vásárlás ellenértéke, dátuma, egyéni vállalkozó adószáma), a számlák kiállításán és tárolásán kívül nem végeznek más adatkezelési feladatot.

Bankkártyás fizetés:

Barion Payment Zrt.

1117 Budapest, Infopark sétány 1. I. épület 5. emelet 5.

Hozzáférés a vásárló bakkártya adataihoz. Önálló adatkezelő. Az egyenlegértesítőn a bankkártyás fizetést teljesítő személy e-mail címe, a fizetés összege is szerepel.

Továbbképzések ellenőrzése:

A pedagógus továbbképzési rendszer ellenőrzése körében, jogszabályon alapuló kötelezettségként megismerheti a jelenléti íveket az Oktatási Hivatal Akkreditációs Osztály Budapest, Pf. 40. 1363

Közösségi oldalak:

1; Facebook, Instagram: Facebook Inc., Menlo Park, Kalifornia, Egyesült Államok

A Facebookkal közös adatkezelőnek számítunk az üzleti oldal kezelése során. A közös adatkezelésről szóló adatkezelési tájékoztatót a Facebook oldalon a jegyzetek között helyeztük el.

A facebook saját adatkezelési tájékoztatása itt érhető el: https://www.facebook.com/privacy/explanation

2; YouTube LLC. – Google LLC leányvállalata

 San Bruno, Kalifornia, Egyesült Államok

Hozzáférés a feltöltött videókhoz. Önálló adatkezelő.

Felhő alapú tárhelyek:

Dropbox – Dropbox Headquarters

185 Berry St. Ste. 400 San Francisco, CA 94107,

Google Drive – Google Inc.

Mountain View, California, USA

A tárhelyekre feltöltött képeket és videókat tárolják. Önálló adatkezelők, a tároláson kívül más adatkezelési műveletet nem hajtanak végre.

  1. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

A levelezőrendszer (GMAIL), valamint a közösségi oldalak felületeinek biztosítása (Facebook, Instagram, YouTube) miatt adattovábbítás történik az Amerikai Egyesült Államokba. Az USA-val megfelelőségi határozat született 2016. július 12-én

(https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/eu-us-privacy-shield_en).

  1. Az érintett jogai

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhet a következő jogosultságokkal:

  1. Hozzáférés a személyes adatokhoz

Ön jogosult visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatai kezelése folyamatban van-e és ha igen, tájékoztatjuk, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk Önnek, hol tehet panaszt stb.

  1. Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevét, a telefonszámát, az e-mail címét, vagy bármely más személyes adatokat, kérésére helyesbítjük vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adatait, őt is értesítjük, hogy a változást átvezethesse.

  1. Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatát, ha visszavonta a hozzájárulást, a hozzájáruláson alapuló adatkezeléshez, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.

  1. Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolja, nem kezeljük pontosan a személyes adatait, kérheti a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de Önnek van rá szüksége, mert pl. jogi igényei érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheti, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

  1. Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhat a személyes adatai kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelés. Ez csak szakmai partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelés jogalapja.

  1. Adathordozhatóság

Kérheti, hogy az automatizált módon történő adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk Önnek vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheti, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadjuk Önnek vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat

  1. Automatizált döntéshozatal

Nem folytatunk automatizált döntéshozatalon alapuló tevékenységet, így ügyfeleinkre nem terjedhet ki ilyen döntés hatálya.

  1. Panasz benyújtása

Ha úgy érzi, szabálytalanul kezeljük a személyes adatait, örömmel segítünk, kérem forduljon hozzánk bizalommal. Itt várjuk az üzenetedet: igyteddra@gmail.com

Ha nem velünk szeretné megbeszélni a problémát, bíróság előtt is érvényesítheti a jogait. Erre polgári per keretében van lehetősége. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelye szerinti törvényszékre kell benyújtania a keresetét. (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találja: http://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éri el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

  1. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

  1. A megfelelő biztonság

A megfelelő biztonsági intézkedések kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

  1. Egyéb rendelkezések

Jelen adatvédelmi tájékoztató 2019. január 10-én lép hatályba.

A tájékoztató nem ismétli meg a vonatkozó jogszabályokban részletezett, mindenkire egyformán kötelező tartalmat. A tájékoztatás elkészítésekor figyelembe vettük és irányadónak tekintjük a nem részletezett kérdésekben a következő forrásokat:

  1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről, különösen a (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk

http://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf

  1. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény

https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny

  1. A NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf

  2. A 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);

http://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf

  1. A 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) http://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf
error: Content is protected !!